Billigare golfklubbor och medlemskap

Golf är en sport som inte har förändrats på många år. Även om sporten i sig är densamma så har förutsättningarna för att utöva sporten förändrats. Golf ansågs länge vara en rikemanssport, vilket det säkerligen finns flertalet olika förklaringar till. Det kan exempelvis bero på att det så länge har varit dyrt att köpa golfutrustning samtidigt som medlemskap i någon av Sveriges alla golfklubbar har kostat flera tusen kronor per år. De senaste åren har det dock skett stora förändringar både när det gäller kostnad för golfutrustning och kostnad för golfklubbarnas medlemskap.

I och med Internets stora genomslag i samhället kan du i dagsläget inte bara köpa golfklubbor i speciella golfbutiker. Numera säljs golfklubbor av både de större sportkedjorna och mindre nischbutiker. Förr såldes i stort sett bara klubbor av de mer kända märkena. Att köpa ett helt golfset går då oftast på 6-7 tusen kronor och uppåt.

Nu för tiden kan du köpa billiga golfklubbor eller hela golfset till låga priser på nätet från butiker som har fokuserat på billiga klubbor från mindre kända tillverkare. Till att börja med var dessa billiga golfklubbor mest till för nybörjare där bristande teknik påverkade resultatet mer än att klubborna var av sämre kvalitet. I dagsläget säljs billiga golfklubbor som är av liknande kvalitet som de dyrare märkesklubborna. De billiga golfklubborna riktar sig därför inte bara till nybörjare utan används även av mer avancerade spelare. Ett av företagen som säljer billiga golfklubbor av hög kvalitet är Nordica Golf.

Medlemskap i golfklubb är också något som har förändrats de senaste åren. Förr hade man sin hemmaklubb där man betalade medlemskap och oftast spelade de flesta rundorna under säsongen. Nu för tiden vill golfspelarna prova på nya banor och därmed inte bara spela på sin hemmabana. Ett medlemskap där det krävs 15-20 rundor per år för att ”gå runt” är därför inte lika attraktivt.

Golfklubbarna har fått anpassa sig genom att erbjuda alternativa medlemsformer där det kanske istället ingår ett begränsat antal gratis rundor på hemmabanan per år, istället för obegränsat som det är med vanligt medlemskap. Med mer flexibla medlemsformer har man nu börjat nå ut till de golfspelare som gärna åker omkring i Sverige, eller utomlands, och upptäcker nya golfbanor. En av golfklubbarna som erbjuder mer flexibla medlemskap är Kumla golfklubb.